El còmic i la memòria històrica. El cas de la Segona Guerra Mundial

El còmic i la memòria històrica. El cas de la Segona Guerra Mundial

Lo tengo

El còmic i la memòria històrica. El cas de la Segona Guerra Mundial

Rústica 224 pp

0,000 opiniones

Información adicional

Catalán (España) · 

Sobre esta edición

15x21 cm. B/N. 15€

Argumento

El món dels còmics és vertaderament fascinant. Des del còmic americà de superherois fins al manga japonès, el mitjà ens ofereix multitud d’històries pel nostre gust particular. I, a diferencia del que pot ser una creença estesa entre certs sectors, el còmic no és, ni molt manco, un art infantil, sinó que abraça totes les demografies i temes. En aquest sentit, és especialment destacable la proliferació en els darrers anys d’un tipus concret de còmic històric…

Aquest llibre és un estudi sobre una sèrie de còmics que tracten la Segona Guerra Mundial d’una manera molt especial: es basen en les experiències personals que visqueren els seus autors o bé aquests s’encarreguen de plasmar el que visqueren altres a través d’un testimoni de primera mà. És, per dir-lo d’una altra manera, un estudi sobre còmics que parlen sobre la Memòria Històrica.

Des de Maus fins a Hadashi no Gen, aquesta obra analitza els còmics de Memòria Històrica que parlen de la Segona Guerra Mundial i que han estat publicats en el nostre país, sigui quina sigui la seva procedència original. De quina manera es pot relacionar aquest mitjà amb la Història? És possible que aquestes obres siguin una font per l’estudi històric? De quina manera representen el que va ocórrer? Aquestes i altres preguntes seran contestades en un estudi que, sobretot, es una reivindicació de la importància del mitjà i la seva utilitat en el món acadèmic.

Ver más

Fecha de publicación

Isbn / Código de barras

  • 978-8-418-51062-5

Lo que opinan los lectores

No hay opiniones

El contenido de esta página se encuentra bajo licencia Creative Commons 4.0 Compartir igual, salvo las imágenes de cómics que son propiedad de sus respectivos autores y editores. Renunciamos al derecho de atribución. Más info.