Gil Pupil·la

Casals

10 cómics

Cartoné 46 pp

Terminada

  • 4,74.7 7 votos
  • Catalán (España)
  • 80Lo tienen

Argumento

En Gil Pupil·la és un detectiu privat, semblant als herois de Hammet i Chandler: té el seu despatx polsegós a París i treballa acompanyat del seu maldestre ajudant Sargantana, la seva secretària Cirereta i amb la col·laboració habitual de l'inspector Crostó.

Más

Información adicional

Autores

Maurice Tillieux

Lo que opinan los lectores

4,7

4.7 7

5 08/04/2023

El famós detectiu dels còmics francobelgues, d’aspecte característic amb el seu tupè i el seu corbatí vermell. Maurice Tillieux fa un dibuix més brut que el d’Hergé; el seu art a Gil Pupil·la destaca per: escenaris on predomina el misteri, anuncis de publicitat, cotxes dibuixats fins als últims detalls i personatges de tota mena. Trobarem un guió policíac i misteriós amb històries ben diferents (tràfic de drogues, estafes, fantasmes, robatoris...), acompanyat amb tocs d’humor especialment per part d’en Sargantana, un dels personatges inseparables del protagonista, juntament amb l’inspector Crostó i la Cirereta. L'editorial Casals va arribar a anunciar l'onzè àlbum, però que mai es va arribar a publicar. Van quedar pendents per publicar 6 àlbums per completar la col·lecció, els 4 últims el dibuix ja no era de M. Tillieux, sinó de Gos.

5 30/06/2022

Que bo que és el Gil Pupil·la. M'encanta.

4 13/12/2021

La mayoría de mi colección de francobelga, si es posible, la prefiero en álbumes individuales en vez de integrales. Me encanta la edición en álbum en cartoné, tal y como fueron recopilados desde las geniales revistas belgas y francesas, pero muchas obras nos han llegado a España en integrales, un mal menor para tener la posibilidad de leer estos clásicos. Sobre la obra, ya he escrito mi opinión en los integrales de Planeta, dónde he podido leer completo Gil Pupila. Un clásico del francobelga, con momentos brillantes que dibujan una sonrisa, incluso alguna carcajada, en la cara. Es irregular pero recomendable por qué las mejores historietas, son tan divertidas que compensan las que no.

5 13/06/2022

5 22/04/2020

4 20/04/2018

5 28/08/2017

El contenido de esta página se encuentra bajo licencia Creative Commons 4.0 Compartir igual, salvo las imágenes de cómics que son propiedad de sus respectivos autores y editores. Renunciamos al derecho de atribución. Más info.